prisma_oceanhamnen_1920x1280.jpg

Bi-Vent med och bygger ny stadsdel i Helsingborg

Bi-Vent har fått uppdrag att vara med och bygga den nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Uppdraget omfattar två större projekt med installationer av ventilation och styr- och reglerteknik.

Oceanhamnen Waterfront Business District är den nya blivande stadsdelen i hamnen i Helsingborg med 32 000 kvadratmeter kontor- och verksamhetslokaler och 350 bostäder. Oceanhamnen ligger i direkt anslutning till Knutpunkten i centrala Helsingborg.

- Oceanhamnen är ett stort prestigeprojekt i Helsingborg som kommer att sätta avtryck på många sätt. Vi är stolta att få förtroendet att vara med och bygga upp denna nya unika stadsdel med både kontor, kommersiella lokaler och bostäder, säger Tomas Engström, VD på Bi-Vent.

Det ena gäller kontorshuset Prisma på 13 000 kvadratmeter vars arkitektur ska föra tankarna till isberg med sina glaspartier som ska reflektera årstidernas och vädrets växlingar. BI-Vent jobbar där tillsammans med Skanska där Wihlborgs är slutkund. Byggstart för Prisma planeras till första kvartalet 2018 och de första hyresgästerna väntas kunna flytta in runt årsskiftet 2019/2020.

Det andra är ett projekt åt Serneke där de bygger projektet Trevågor med 50 bostäder och två kommersiella lokaler. Det finns också planer på att bistå Serneke, om de bygger till andra aktörer i området. Ett gemensamt första spadtag planeras till i början av 2018 och inflyttning beräknas till 2020.

Bi-Vent AB är ett entreprenad- och serviceföretag inom ventilation som erbjuder sina kunder helhetslösningar från projektering till färdig anläggning.

Illustration: Wihlborgs.